Dua Lipa den mest visade artisten på TikTok

Baserat på vår TikTok 100 – Our Year in Review, är det dags att fira artister, spår och genrer som var soundtracket till 2020. För första gången avslöjar vi Storbritanniens mest visade artistkonton, topplåtar, favoritartist i Storbritannien av skapelser med hjälp av deras katalog, populära genrer och stjärnorna som krossade den 2020, från framväxande talang till etablerade namn.

Massiva gratulationer till Essex sångare och låtskrivare Sam Ryder, vårt brittiska TikTok mest visade artistkonto för året. Sam har vuxit till en enorm fansbas genom att sjunga otroliga omslag av ikoniska låtar. Sam har satt sin egen unika snurr på klassiker från Queen, George Michael, Elton John och många fler, Sam har samlat en lojal följeslagare och kändisfans inklusive Alicia Keys, som dueterade sin omslag till If I Ain’t Got You.

Som nummer 2 kommer Hrvy, som regelbundet delar omslag, originalmusik och duetter med fans, med globala musikstorlekar Liam Payne och Lewis Capaldi som tar tredje och fjärde platsen.

Femte i vår lista och nuvarande nummer ett i de brittiska albumlistorna är Yungblud. Yungblud, fräsch från hans ‘Insomniac Sleepover’ liveuppträdande för fans förra veckan, använder inte bara TikTok för att dela sin musik med TikTok-skapare utan också för att stödja TikToks otroliga LGBTQ + -gemenskap, nå ut och stödja andra skapare på plattformen.
Med resten av topp 10 kommer Anne-Marie (6), Sam Smith (7) KSI (8) Donel (9) och The Stickmen (10).

Mest populära brittiska artister efter katalog

Dua Lipa är officiellt drottningen av TikTok, med den mest populära brittiska musikkatalogen. TikTokers älskade att använda sina låtar i sina videokreationer, från ‘Don’t Start Now’ till ‘Levitating’.

Den mycket älskade Harry Styles är en nära sekund efter att hans “Watermelon Sugar” var vår breakout-sommar, följt av S1mba, popsensation och Strictly Come Dancing-stjärnan HRVY och Lewis Capaldi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *