Marran

Här bloggar jag

Sökmotoroptimering som kunskap

Sprang på min klassföreståndare jag hade för 20 år sedan idag. Först kände jag inte igen honom för på den tiden var han lång och smal, med nästan ihåliga kinder. Nu hade han lagt på sig i alla fall 50 kilo och var mer likt Adam Alsing än Patrik Sjöberg som han förr såg ut. Vi stod och pratade en längre stund och han undrade vad det blivit av mig efter alla dessa år. Jag berättade att idag så arbetade jag med något som kan beskrivas med tre enkla ord. Internetmarknadsföring,SEO (sökmotoroptimering) och digital marknadsföring.

För mig var det ju självklart vad det innebar men i hans ögon förstod han inte ett ord trots hans digra utbildning. Jag förklarade kort och gott att jag idag hjälper kunder att göra fler och bättre affärer på nätet och att jag dessutom analyserar trafiken de får och affärsutvecklar deras sidor som jag arbetar med.

Med de orden sagda såg jag att det tändes ett litet ljus i ögonen på honom. Det visade sig att han idag, förutom läraryrket, driver en egen hemsida som säljer snygga och billiga kläder på nätet. Han föreslog ett möte om några veckor för han ville veta mer om möjligheterna online. Det roliga i kråksången är att helt plötsligt (om några veckor) så kommer jag att kunna utbilda samma person som utbildat mig i 3 år fast inom ett helt annat ämne… Snacka om positionsbyte! :)

Lägg till kommentar

Loading